Alzheimer Café De Bilt 14 maart 2023

Dementie, rouw bij leven (rouw, verlies en afscheid) in het Alzheimer Café De Bilt 

Op 14 maart hebben we voor het Alzheimer Café uitgenodigd Angela Rebel, geschoold rouwbegeleider, lifecoach en ervaringsdeskundige
Met een naaste met dementie begint het afscheid nemen en het rouwen al lang vóór je haar verliest aan de dood. Je naaste gaat steeds minder lijken op de persoon die ze ooit was en je kunt steeds minder contact met haar krijgen. Hierdoor neem je beetje bij beetje afscheid.
Rouwen kan ook een eenzaam proces zijn, Angela kan samen met u het rouwen dragelijker en overzichtelijker maken, door handvatten te zoeken om weer een nieuw en zinvol bestaan op te bouwen.

Graag ontmoeten we u op dinsdagavond 14 maart in de bibliotheek van De Bilt in het Lichtruim, Planetenplein 2 te Bilthoven. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 20.00 uur en eindigt om 21.30 uur. U kunt voor de deur parkeren.

Een Alzheimer Café is de benaming van een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Er staat iedere keer een ander thema centraal waarvoor een gastspreker wordt uitgenodigd. Er is ruimte voor informeel contact met elkaar. De toegang is altijd gratis, u hoeft zich niet van tevoren aan te melden. De organisatie is in handen van Alzheimer Nederland, afd. Zeist e.o., een casemanager dementie en Silverein. Het Alzheimer Café wordt elke tweede dinsdagavond van de maand georganiseerd, behalve in juli en augustus.

Coronamaatregelen zijn inmiddels losgelaten. Het Alzheimer Café blijft wel zorgen voor een veilige omgeving en daarnaast geldt uiteraard: blijf thuis bij klachten.

Wilt u meer informatie voor het Alzheimer Café, dan kunt u een e-mail sturen naar Alida Melkert, a.melkert-oosting@alzheimervrijwilligers.nl of u kunt bellen naar 030-6562977.

Ook kunt u een kijkje nemen op de website:  alzheimer-nederland.nl/regios/zeist-en-omstreken/alzheimer-cafe-debilt.